Onze zachte Texelse speculaas wordt al meer dan 125 jaar volgens origineel recept gebakken op het eiland. De lange historie van deze heerlijke koek begint bij Bakkerij Kikkert en later Banketbakkerij Ofrein uit Den Burg.
Authentiek
ovenvers
Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw verfijnde bakker Dirk Biesboer de smaak van de speculaas en ook na zijn pensioen is hij de lekkernij met liefde blijven bakken.
Anno 2023 is Dirk de koek samen met de volgende generatie bakkers bij Quelderhuys in De Cocksdorp gaan maken om deze Texelse specialiteit voor het eiland te behouden.
De speculaas wordt met de hand vervaardigd en gebakken met fijne speculaaskruiden en echte boter.
Op de volgende plekken kun je onze heerlijke koek verkrijgen:
De Cocksdorp: Quelderhuys – Plus Hooijschuur – Landal Parkshop – Spar de Krim Den Burg: Smakelijk & Meer – Spar Dennenoord Teso: Op de veerboot De Koog: Semke Delicatexel – Tankshop De Koog Den Hoorn: Texelse boerderijwinkel Oudeschild: Spar kalverboer – VOC de Kade Oosterend: Slagerij Rob Maas