texelse speculaas

Onze zachte Texelse speculaas wordt al meer dan 125 jaar volgens origineel recept gebakken op het eiland. De lange historie van deze heerlijke koek begint bij Bakkerij Kikkert en later Banketbakkerij Ofrein uit Den Burg.

Authentiek

ovenvers

Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw verfijnde bakker Dirk Biesboer de smaak van de speculaas en ook na zijn pensioen is hij de lekkernij met liefde blijven bakken.

Anno 2023 is Dirk de koek samen met de volgende generatie bakkers bij Quelderhuys in De Cocksdorp gaan maken om deze Texelse specialiteit voor het eiland behouden.

De speculaas wordt met de hand vervaardigd en gebakken met fijne speculaaskruiden en echte boter.

En dat proef je direct terug in de smaak!

Ingrediënten: Patentbloem, roomboter, witte en donkere basterdsuiker, water, speculaaskruiden, citroenrasp, bakpoeder, zeezout, amandelen.