texelse speculaas
Onze Texelse speculaas wordt al meer dan 125 jaar volgens origineel recept gebakken op het eiland. De lange historie van deze heerlijke koek begint bij Bakkerij Kikkert en later Banketbakkerij Ofrein uit Den Burg.
Authentiek
ovenvers
Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw verfijnde bakker Dirk Biesboer de smaak van de speculaas en ook na zijn pensioen is hij de lekkernij met liefde blijven bakken.
Eind 2023 is Dirk helaas overleden. Maar hij heeft het recept overgedragen aan de volgende generatie bakkers om deze Texelse specialiteit voor het eiland te behouden.
De speculaas wordt nog altijd met de hand vervaardigd en gebakken met fijne speculaaskruiden en echte boter.
En dat proef je direct terug in de smaak!
Ingrediënten: patentbloem, roomboter, witte en donkere basterdsuiker, water, speculaaskruiden, citroenrasp, bakpoeder, zeezout, amandelen.
In de winkel te koop op de volgende adressen of online bij I Love Texel:
De Cocksdorp:
Meneer De Cock – Plus Hooijschuur – Landal Parkshop – Spar de Krim
Den Burg:
Smakelijk & Meer – Spar Dennenoord
Teso:
Op de veerboot
De Koog:
Semke Delicatexel – Tankshop De Koog
Den Hoorn:
Texelse boerderijwinkel
Oudeschild:
Spar kalverboer – VOC de Kade
Oosterend:
Slagerij Rob Maas